sobota 11. února 2012

CHALK IT UP



Po hodně dlouhé době se mi do rukou dostal zase jeden rádoby fashion magazín a tak jsem musela proletět trendy nového roku. Samozřejmě s ničím novým dámy redaktorky nepřišly. Veškeré nové výrobky a trendy barvičky byly nové spíš na konci podzimu minulého roku. Zaujal mě však výrobek od Kevina Murphyho COLOR BUG. Jde o pastelové barvy na vlasy (které si normální smrtelníci nedovolí napaplat na hlavu na delší dobu), mají krátkodobý účinek, vydrží tak jeden den. Jsou vhodné na módní přehlídky a na jiné maškarády či párty.  Na českém trhu nejsou k dostání, v Anglii stojí necelých 13 liber.




Ale nezoufejte! Existuje skvělá náhražka! Tedy spíš než náhražka – řekněme původní nápad – chalk hair. Stovky amerických blogerek píše o postupech, jak si obarvit pramínky vlasů patselovými barvami, aniž by to stálo moře peněz a poškodilo to jejich krásné vlásky. Jde o barvení pomocí kříd či suchých pastelů! Postup color bug a chalk hair je prakticky stejný a i výrobek Kavina Murphyho vypadá prakticky stejně jako pastely.




Postup je zcela jednoduchý, budete potřebovat nějaký starý ručník, hřeben, vodu – pokud možno v rozstřikovači, fén, žehličku na vlasy nebo kulmu a samozřejmě křídy nebo suché pastely.

  1. Ručník si dejte kolem ramen, ať si neušpiníte oblečení. Je dobré být v místnosti, kde se dá jednoduše umýt podlaha, nebo na místo, kde si budete barvit vlasy dejte také nějaký ručník nebo noviny. No, co vám budu povídat, je to prostě klasická příprava jako při barvení permanentní barvou.
  2. Pokud jste bruneta či černovláska, použijte vodu na pramínky, které chcete nabarvit, jemně párkrát vstříkněte, aby byly vlhké.
  3. Blondýnky by si neměly vlasy navlhčit, mohlo by dojít k tomu, že se barva do jejich vlasů vpije na další dobu, ale po pár umytí by měla barva zmizet.
  4. Následuje barvení, vezměte si malý pramen a barvěte od shora dolů, můžete ho držet v ruce, nebo je lepší si vlasy položit na nějakou papírovou podložku na stole. Buďte opravdu opatrné na oblečení, pastely hodně barví, barva se dá vyčistit, ale není radno si s ní zahrávat. Ruce si můžete umýt vodou a mýdlem  
  5. Po nabarvení pramenu pramen jemně rozčešte, aby se z vlasů dostal přebytečný prášek.
  6. Poté nechte vlasy trochu doschnout nebo jemně vysušte pomocí fénu.
  7. Nakonec vlasy vyžehlete nebo natočte pomocí žehličky či kulmy. Dobré je vlasy přelakovat či použít jiné fixační přípravky, nestane se vám potom to, že by se vám ušpinilo oblečení.
 

Typy:
  • Dávejte si opravdu velký pozor na výběr oblečení, barva se vám na něj může dostat.
  • Křídování vlasů neprovádějte příliš často! I když je křída přírodní látkou, není vhodná pro časté barvení, bere totiž vlhkost z vlasů, proto je dobré používat regenerační péči a kondicionér na vlasy po použití křídy.
  • Před umytím barvu z vlasů vyčešte kartáčem, pokud máme kartáč z přírodních materiálů, použijte právě ten.
Na tomto obrázku můžete vidět návod ke color bug a i to, jak hezky špiní ruce stejně jako křídy či pastely.


Nakonec jsem se sem rozhodla i umístit video s použitím color bug, ať si to můžete srovnat s křídováním.

 

4 komentáře:

  1. Ááá! Toto je ženiální!
    Zrovna jsem si zoufala, že žiju v takové maličké zemičce, kde se color bug neprodává, a tak přicházím o možnost udělat ze sebe magora s jednodenní barevnou hřívou :D
    Díky za návod a tedy i naději :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, color bug je na české poměry příliš drahý, a když se výrobce inspiroval pastely, tak proč to nezkusit.

      Vymazat
  2. Aha, takže žádný převrat, kdyby spíše někdo přišel s barvou, co vydrží. Myslím, že zas nic tak převratného nejde, protože i ty ostatní barvy, které se tváří jako "dlouhotvrající" vydrží dvě umytí a začne se vymývat. :oD
    Jinak dík za typ, ale raději zůstanu u klasických barev. Tohle mi přijde opravdu zoufalý, asi jako když jsem neměla černou nit, taxem šila šaty bílou a potom sem to přečmárala lihovkou.
    To už je opravdu lepší si barvit vlasy krepákem, jako jsme to dělaly za našich dětských let. Zkrátka jsem vychována tak, že pastely a pomůcky k malování patří pouze k malování. :oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vážně o nic převratného nejde. Mně se hodně líbí takové šílené barvičky, ale nemám odvahu si něco takového pořídit nastálo.
      Jo krepák! :D Ten používala moje kamarádka, byl to velký hit.

      Vymazat